Erdélyből, elszármazott székely vagyok, (Gyergyócsomafalva) nevem Erőss Miklós Csaba. Jelenleg Siófokon élek családommal. Mindig arra törekedtem, hogy székely emberként olyat csinálhassak, ami hagyományőrző és nemzetünk gyökereihez fűződik. A fő profilom kürtőskalácssütés és árusítás.

Vállalkozásunk 2006 óta működik. Kürtőskalácsunk tartósítószertől mentes, frissen fogyasztható, kézzel sodort, parázson sül, erdélyi recept szerint készül.

A székely ember találékonysága már 1723-ban „kürtő-kalács”néven sajátos kelt tésztát készített. Nevét a füstelvezető kürtőről kapta, hiszen a kürtőskalácshoz használt sütőfa nagysága és átmérője, valamint a kész tészta formája hasonlít a füstelvezető kürtőjéhez.

Kolozsvárott már a XVIII században sajátos kürtőskalácssütő fák jelentek meg.

A finom csemege mai formája Erdélyben a XIX század folyamán alakult ki.

A múltban a Székelyföldön esküvőkre, keresztelőkre, fontos vendég tiszteletére sütötték. Napjainkban: rendezvényeken, vásárokon, piacokon sütik.